PUISI : Remeng

natal bintang 4Remeng-remeng sumunar lintang panjer wengi

Cemlorot ing sak nduwure kandang kang sepi

Nganthi lampahe priyayi Majus ing tanah suci

Dados pratanda wiyose Jabang Bayi kang Suci

 

Kaprungu swara para malaikat nyanyi

Ana ing langit wengi kang edi peni

Nimbali para pangen manembah Bayi Suci

Awit kawilujengan kang tumurun ing bumi

 

Tangise Jabang Bayi ing kandang mendo

Dadi pratanda Juru wilujeng wus teko

Jagad kang peteng dadi kebak surya

Paring padang manungso kang pracaya

 

(Ki Jogo Sion).

Iklan
Categories: Puisi Rohani | Tag: , , , , , , , , , , , | Tinggalkan komentar

Navigasi pos

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: